| Тема обговорення: ХРОНІКА ОКУПАЦІЇ |
список тем на головну |
|
| Написано: 16.06.2010 12:26 |
Номер повідомлення: 101 |
|
IP: 95.132.155.101
Host: 101-155-132-95.pool.ukrtel.net
|
| Слава Богу, сьогодні вже навіть дітям відомо, як «виховували» і «вирощували» радянського солдата, як його «навчали» військовій справі, як «забезпечували» зброєю, як «піднімали» в атаку, як, врешті-решт, радянський союз готувався до тієї війни(тільки не кажіть, що «мудрий» Сталін нічого не знав про підступні й зухвалі плани Гітлера щодо країни рад і був заскочений останнім зненацька) тощо. Саме тому, я стверджую, що загалом, та, солдатська перемога, стала можлива всупереч сталінському «керівництву» - недолугому, безвідповідальному та за великим рахунком злочинному. І логіка тут очевидна(шкода, що Ви її не бачите): Сталін «воював» не ВМІННЯМ, а ЧИСЛОМ, не військовим МІСТЕЦТВОМ, а нечуваною, тупою ЖОРСТОКІСТЮ. Певно, саме через таке «мудре» керівництво вождя так не любили солдати…
|
|
|
| Написано: 16.06.2010 12:34 |
Номер повідомлення: 102 |
|
|
Ну, ось, Ви знову за старе... Прочитали статтю, без будь-якої притомної аргументації визнали її "голою пропагандою" і ... перевели стрілку в бік популізму. І це замість того, аби бодай спробувати обгрунтувати свою позицію...
|
|
|
| Написано: 16.06.2010 12:41 |
Номер повідомлення: 103 |
|
IP: 95.132.221.158
Host: 158-221-132-95.pool.ukrtel.net
|
Сталин и Гитлер. Один из способов фальсификации и дискредитации Сталина и сталинизма — отождествление их с Гитлером и, соответственно, с немецким нацизмом. То, что между этими явлениями имеет место сходство, это не дает оснований для их отождествления. На таком основании можно обвинить в сталинизме и Брежнева, и Горбачева, и Ельцина, и Путина, и Буша и многих других. Конечно, тут влияние было. Но влияние Сталина на Гитлера было большее, чем второго на первого. Кроме того, тут действовал социальный закон взаимного уподобления социальных противников. Такое уподобление в свое время фиксировали западные социологи в отношении советской и западнистской социальной системы, — я имею в виду теорию конвергенции (сближения), этих систем. Но главное — не в сходстве сталинизма и нацизма (и фашизма), а в их качественном различии. Нацизм (и фашизм) есть явление в рамках западнистской (капиталистической) социальной системы, в ее политической и идеологической сферах. А сталинизм есть социальная революция в самих основах социальной системы и начальная стадия эволюции коммунистической социальной системы, а не только явление в политике и идеологии. Неслучайно потому имела место такая ненависть нацистов (фашистов) к коммунизму. Хозяева западного мира поощрили нацизм (фашизм) как антикоммунизм, как средство борьбы с коммунизмом. И не забывайте, что Гитлер потерпел позорное поражение, а Сталин одержал беспрецедентную в истории победу. И не мешало бы нынешним антисталинистам подумать о том, в каких конкретно исторических условиях это происходило и какое грандиозное влияние на человечество и на ход мировой истории оказала эта победа. И если уж проводить аналогии исторических деятелей, то последователем Сталина стал исторический великан Мао Цзэдун, а последователем Гитлера — исторический пигмей Буш-младший. Но о такой глубокой и далеко идущей аналогии нынешние антисталинисты помалкивают. А. Зиновьев
|
|
|
| Написано: 16.06.2010 12:45 |
Номер повідомлення: 104 |
|
|
Шановний Гість69 На №102 Я виказав свою думку щодо статті. А як Ви сприймаєте мою думку це вже Ваша справа. Ви у мене спитали - я відповів. А позицію свою я вже обгрунтовував не один раз.
|
|
|
| Написано: 16.06.2010 12:54 |
Номер повідомлення: 105 |
|
|
Шановний Гість69 На Ваш №101 Цитата:"навіть дітям відомо, як «виховували» і «вирощували» радянського солдата, як його «навчали» військовій справі, як «забезпечували» зброєю, як «піднімали» в атаку" А як Ви виховували своїх підлеглих?
|
|
|
| Написано: 16.06.2010 13:25 |
Номер повідомлення: 106 |
|
|
Шановний Гість69 На № 101 Цитата: "саме через таке «мудре» керівництво вождя так не любили солдати…". Я не знаю чи любили чи не любили вождя солдати, але те що люди були розгублені та плакали слізьми коли Сталін помер, це я бачив на власні очі. Хоча з цього приводу є кінохроніка. А взагалі вихваляти чи піддавати осуду дії Сталіна, як керівника держави, марна справа, його вже немає. Його дії можна тільки аналізувати. На мій погляд те історичне завдання яке стояло перед ним, а саме зберегти державу та народ, від виконав. І ціна тут не має ніякого значення. Якщо не згідний, то скажи а скільки загиблих було б не багато? Як в декалозі націоналіста сказано, цитую по пам\’яті "Або здобуду власну Українську Державу, або загину в боротьбі за неї". Як бачиш про кількість загиблих мови ніхто не веде. Є ціль і все.
|
|
|
| Написано: 16.06.2010 13:26 |
Номер повідомлення: 107 |
|
|
А Ваш фрукт - Зіновьєв сам доволі непогано маніпулює свідомістю читача(раджу Вам, шановний Консерваторе, зробити перерву у вивченні його "творів"), вдало розставляючи акценти. Втім, як бачимо, навіть він не відкидає того факту, що поміж сталінізмом і нацизмом є схожість: «между этими явлениями имеет место сходство»… Разом із тим, він акцентує увагу саме на їхній відмінності. Чому? Чому головним повинна бути саме відмінність а не схожість сталінізму і нацизму? Чому схожість поміж цими явищами не повинна давати «оснований для их отождествления»? Лише через те, що ці явища виникли не в рамках однієї соціально-економічної системи? Але ж і сталінізм і нацизм були ТОТАЛІТАРНИМИ режимами. Саме ця їхня спільна риса повинна бути залізобетонною підставою для їхнього «отождествления»!.. А «історичні паралелі»? Що за невігластво порівнювати Гітлера з … Бушем – молодшим?! Чому не з Путіним, наприклад?...
|
|
|
| Написано: 16.06.2010 13:30 |
Номер повідомлення: 108 |
|
|
1. Ваші аналогії з українським націоналізмом є недоречними. Я не є українським націоналістом. 2. Ціна має значення завжди і в усьому.
|
|
|
| Написано: 16.06.2010 14:08 |
Номер повідомлення: 109 |
|
|
Шановний Гість69 Що стосується постаті А. А. Зіновьева то не треба давати мені порад. Якось сам розберусь. На мій погляд це сама значуща фігура в сучасному суспільствознавстві. Щодо № 108 то мені взагалі шкода часу потраченого на спілкування. Всього доброго.
|
|
|
| Написано: 16.06.2010 16:11 |
Номер повідомлення: 110 |
|
IP: 95.132.237.23
Host: 23-237-132-95.pool.ukrtel.net
|
Ну,ось. Щойно бодай якісь конструктив намітився, а Ви образились... А щодо суспільної значущості Зіновьєва, то я згоден. Він дійсно є значущою фігурою для РОСІЙСЬКОГО суспільствознавства. Більше того! Сьогодні він просто незамінний в сфері РОСІЙСЬКОЇ ГЕОПОЛІТИКИ!
|
|
|
| Написано: 16.06.2010 16:39 |
Номер повідомлення: 111 |
|
IP: 95.132.237.23
Host: 23-237-132-95.pool.ukrtel.net
|
| До речі, схоже для російських "суспільствознавців" на кшталт Зіновьєва добавиться роботи... 15 червня, Сейм Литви схвалив поправки до Кримінального кодексу країни, згідно з якими публічне заперечення злочинів радянського і нацистського режимів відтепер є кримінальним злочином. Законопроект набуде чинності після того, як його підпише президент. Порушникам нового закону загрожує штраф або позбавлення волі на строк до двох років. Раніше, в 2008 році, в Литві була введена заборона на публічну демонстрацію радянської і нацистської символіки...
|
|
|
| Написано: 16.06.2010 18:28 |
Номер повідомлення: 112 |
|
|
Шановний Гість69! 1. В № 107 Ви назвали Зіновьева А. А. "фруктом". Мене особисто це ображає. Ви можете не поділяти його думки, але обзивати людину якої вже немає і яка не може за себе постояти... Це не гарно. Саме цим Ви принижуєте не Зіновьева, а себе. 2. Спираючись на № 110 та 111 я роблю висновок що Ви нічого не знаєте, та навіть ніколи і не намагались або ще не встигли щось зрозуміти з спадщини Зіновьева А. А.. Але це можна поправити. 3. На питання які Ви ставите в № 107 спробуйте відповісти собі самі. Звичайно треба напружити мізки, все не так просто як здається з першого погляду. З наведеними мною в № 90 та 103 цитатами А. Зіновьева я повністю згоден і краще за нього відповісти не зможу. 4. Мені абсолютно не цікаво що придумав і що ще придумає Сейм Литви, або ще якийсь європейський чи всесвітній авторитет. В них свої цілі. І наші цілі з їхніми дуже часто не співпадають. Те що якийсь Європарламент чи ще якась інституція опікується проблемами України є повна дурниця в яку можуть вірити хіба що трирічні малята. Мені цікаво. як нам всім в Україні вибратись з ситуації яка склалась. Якщо Ви добре попрацюєте зі спадщиною А. А. Зіновьева то повинні зрозуміти що ситуація в Україні та на всьому пострадянському просторі по цьому питанню доволі складна. Мова йде про елементарне виживання. Останні події в Киргизії цьому підтвердження. Через деякий час щось подібне може виникнути і у нас. Я припускаю що можливо йде репетиція якогось кривавого сценарію. Головне не допусти зближення народів України та Росії. Ющенки, Януковичі, Путіни, Медведєви не вічні. Вони приходять та уходять, а народи залишаються.
|
|
|
| Написано: 21.06.2010 00:08 |
Номер повідомлення: 113 |
|
IP: 193.200.150.82
Host: mail82.anonymouse.org
|
Консерватор, ловите плюс Гость69, а Вас не затруднит аргументировать тезисы, изложенные в сообщении №101?
|
|
|
| Написано: 21.06.2010 09:12 |
Номер повідомлення: 114 |
|
IP: 95.132.96.180
Host: 180-96-132-95.pool.ukrtel.net
|
| Дядя Толя! Благодарю за поддержку.
|
|
|
| Написано: 21.06.2010 09:47 |
Номер повідомлення: 115 |
|
IP: 193.200.150.125
Host: mail125.anonymouse.org
|
Может оставим сайт anonymouse.org в покое ?
|
|
|
| Написано: 21.06.2010 10:07 |
Номер повідомлення: 116 |
|
IP: 95.132.27.229
Host: 229-27-132-95.pool.ukrtel.net
|
Аргументація радянської "готовності" до війни загальновідома. Не бачу сенсу зайвий раз відсилати Вас, шановний дядя Толя, до маси публікацій на цю тему. Думаю, що Ви й самі з ними ознайомлені, як і з причинами вкрай невдалого її початку. А причини тяжких поразок у 1941 р. криються не в слабкості СРСР, а в негативних явищах, властивих тогочасному режиму. Серед них варто зазначити такі: – прорахунки радянського керівництва в оцінці воєнно-політичної ситуації, переоцінка значення радянсько-німецьких договорів, прорахунки у визначенні строків нападу Німеччини на Радянський Союз; – неукомплектованість Червоної армії кваліфікованими командирськими кадрами, кращі з яких стали жертвами сталінських репресій (знищено 20 % командного складу Червоної армії). Нові командири були погано підготовлені, некомпетентні. На початку 1941 р. лише 7 % командного складу мали вищу освіту. Гітлер, обізнаний зі станом Червоної армії, глузливо називав її „глиняним колосом без голови”; – незавершеність заходів по зміцненню західних кордонів, які змінились на початку війни; – немобілізованість частин Червоної армії (Сталін боявся спровокувати напад Німеччини); – воєнний досвід Німеччини, яка завоювала більшу частину Європи і за воєнно-економічним потенціалом значно перевершувала Радянський Союз. На початку війни вона мала перевагу в живій силі і техніці. Так, армія Німеччини і її союзників, що виступила проти СРСР, налічувала 5,5 млн. солдат і офіцерів, у той час як радянські війська – 2,9 млн .... і т.д.і.т.п..............
|
|
|
| Написано: 21.06.2010 10:42 |
Номер повідомлення: 117 |
|
IP: 95.132.218.98
Host: 98-218-132-95.pool.ukrtel.net
|
Шановний Гість69! З Вашої ласки дозволю собі втрутитись. З усім що Ви перерахували в №116 важко не погодитись. Але чомусь Наполеон дійшов до Москви, а війна закінчилась в Парижі. Гітлер дійшов до Волги, а війна закінчилась в Берліні. Чому б це так?
|
|
|
| Написано: 21.06.2010 14:06 |
Номер повідомлення: 118 |
|
IP: 95.132.54.188
Host: 188-54-132-95.pool.ukrtel.net
|
| Саме тому, шановний Консерваторе, що, як я писав раніше, незважаючи на "мудре" сталінське керівництво, незважаючи на радянське "містецтво" воювати ЧИСЛОМ, перемогу над гітлеризмом здобув СОЛДАТ. І я глибоко переконаний, що якби не те "керівництво", 2-га світова війна обійшлася б для народів - переможців "малою кровю". А, можливо, її б взагалі не було...
|
|
|
| Написано: 21.06.2010 15:11 |
Номер повідомлення: 119 |
|
IP: 193.200.150.82
Host: mail82.anonymouse.org
|
Прохожий, а для Вас что, нагрузка на anonymouse.org так важна? Гость69, я как раз и прошу аргументировать утверждение о том, что "Сталін «воював» не ВМІННЯМ, а ЧИСЛОМ, не військовим МІСТЕЦТВОМ, а нечуваною, тупою ЖОРСТОКІСТЮ". Требовать, конечно, не могу, но без аргументации оно выглядит голословно. Умение Сталина "воевать", кстати, с причинами неготовности СССР к войне связано .. да практически никак не связано. Но этот момент (неготовность к войне) тоже интересен. В посте №116 Вы пишете: "А причини тяжких поразок у 1941 р. криються не в слабкості СРСР, а в негативних явищах, властивих тогочасному режиму" и далее их перечисляете. Честно говоря, из единственной причиной поражений 41-го года, которая может быть поставлена в вину тогдашнему режиму, являются репресии против командного состава РККА. Масштабы их оцениваются по разному, но они все-таки были., как историческое явление. Все остальные пункты (незавершенность военного строительства, подготовка вермахта, неотмобилизованность РККА и просчеты руководства) никак с государственным строем не связаны. Франция в 1940 продемонстрировала очень мощный подход к планированию и ведению боевых действий, хотя были все составляющие для успешной войны и демократическое правительство. С другой стороны, немецкие войска до Москвы дошли на два месяца позже Великой армии Наполеона, хотя за 130 лет с 1812 года армии стали на порядок подвижнее. Несмотря на разгром лета 41-го СССР нашел в себе силы бороться и остановить врага. Я, конечно, понимаю, что Сталин к победе отношения не имеет, все сделал простой солдат. Но кто-то организовал эвакуацию заводов на Урал, планировал стратегические операции, обеспечил работу конструкторских бюро, давших нам Т-34-85, ИС-2 и т.д., кто-то перевозил на фронт американскую тушенку в конце-концов. И еще вопрос. Каким образом могла бы обойтись малой кровью Вторая мировая, если бы не сталинское руководство? В смысле, проиграли бы мы войну уже в сентябре 41-го и потом немцы стали бы добрее, или как? "А, можливо, її б взагалі не було..." - Сталин вообще виноват в том, что война началась? Если бы не Версальский мирный договор, то Второй мировой не было бы. Хотя об истории и не говорят в сослагательном наклонении, но с этим утверждением я бы согласился. А ваши выглядят слишком заангажированными,
|
|
|
| Написано: 21.06.2010 22:39 |
Номер повідомлення: 120 |
|
IP: 95.132.243.101
Host: 101-243-132-95.pool.ukrtel.net
|
"Вій" Гоголя. Стара церква. Північ. З усіх шпарин, з-під павутиння повилазила різна чортівня. Тільки тут вона чомусь в галіфе, в фуражці з синім околишем, при маузері в дерев\’яній кобурі, в комісарській шкірянці й з портретом сталіна. Молодець, Гостю 69, гідно тримаєшся! Я впевнений в твоєму міцному українському духові, у твоїй ідеологічній підкованості. Незабаром обов\’язково проспівають півні.
|
|
Писати і відповідати на форумі можуть всі відвідувачі сайту.
Всього відповідей у темі: 182
Зараз на сайті:
|
СТОРІНКA:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 |
|