SLAVUTA.INFO   - місце обміну інформацією, ідеями, думками про місто Славута
  Тема обговорення: ХРОНІКА ОКУПАЦІЇ список тем  на головну  
Имперец

Написано: 31.05.2010  08:27 Номер повідомлення: 41
IP: 95.134.97.37
Host: 37-97-134-95.pool.ukrtel.net
      В.Б. пост 36
     Я предвидел, что меня обвинят в недостаточной честности при подборе цифр. Поэтому взял количество населения из "дефектной" переписи.
     http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8C_%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%A1%D0%A1%D0%A1%D0%A0_(1937)

Что касается субъективной оценки качества жизни сейчас и при Союзе, сейчас хуже однозначно.

Дифференцированный подход при оценке ситуации предлагаю применить Вам. Подготовьте небольшой докладик, а мы тут его оценим.

Имперец

Написано: 31.05.2010  08:31 Номер повідомлення: 42
      Иван пост 37.

Не убедил. У меня нет родственников, которые при Союзе жили в коммуналках. Может потому, что никогда не жили в больших городах?

Имперец

Написано: 31.05.2010  08:44 Номер повідомлення: 43
      PeterK пост 38.

Я упоминал еще две тетки учительницы. Одна преподаватель физики в педучилище. Другая учительница музыкальной школы класс фортепиано. Муж первой столяр на небольшом заводике, муж второй учитель физики средней школы.

Касательно операций. Самолет вызывал главврач районной больницы. Гражданской не военной! При чем самолет вызывался не единожды. Был тяжелый больной, необходимо отправлять в область, вызывали самолет. Дело было на дальнем востоке. До областного центра около 150 км.

Касательно лекарств. Меня не удивляет отсутствие данного препарата. Есть утвержденный список медпрепаратов которые ДОЛЖНЫ были быть в медпункте полка. Того препарата не оказалось в обязательном списке не только медпункта но и округа. Бывает. Тоже дальний восток. Расстояние до Москвы около 8 тысяч км.

Славутчанка

Написано: 31.05.2010  17:11 Номер повідомлення: 44
IP: 89.169.165.74
Host: 89.169.165.74
      на пост 21
      А сейчас рядовой житель Украины может позволить себе купить автомобиль? Выбор в автосалонах большой и очереди ждать не нужно. А мой дед в те времена, работая на заводе на тракторе, пусть и по очереди( три месяца) мог купить. И вы пытаетесь доказать всем, что при независимости люди лучше живут.
     Ни одно производство толком не работает. А те кто, что-то покупает так работают в той же России и Италии, Испании и т.д.

В.Б.

Написано: 31.05.2010  20:16 Номер повідомлення: 45
IP: 95.133.6.114
Host: 114-6-133-95.pool.ukrtel.net
      2Імперець та славутчанка: Дійсно з точки зору обивателя, який за Радянських часів належав до певного привілейованого прошарку, сучасність є важким випробуванням. Наводити приклад військових, які займали прівелейоване становище в суспільстві? Ну це навіть не те що не коректно, це говорить про те, що Ви, опоненте, не володієте базовими знаннями про дану епоху. А тим більше наводити приклад Далекого сходу. Адже, Далекий схід користувався більшими привілеями ніж Україна (відсилаю до відповідних указів ЦК КПРС). Та якщо екстраполювати ці умови на Україну то побачимо іншу ситуацію. Отже приклади: місто Славута, 1980 рік, до міста приїжджає родина молодих лікарів. Доволі швидко молоді спеціалісти отримують повагу та визнання не лише своїх колег, але хворих. Та чи це їм допомогло? Ні, бо з 1980 по 1991 рік мешкають вони з двома дітками почергово то в гуртожитку рубероїдового заводу, то силікатного, то солодовеннного. Більш того більше 5 років вони простояли в черзі молодих спеціалістів на номері 2. Всі отримували квартири, а вони ні.
     Інший випадок. В госпіталь міста Славути потрапляє хворий солдат, ліків не знайшлося, а для того щоб відвезти вмираючого бійця до Хмельницького машини не знайшлося, навіть не зважаючи на звернення до першого секретаря райкому партії. Є й інші випадки.
     З наведених прикладів, яскраво видно, що оцінювати СРСР з точки зору обивателя - НЕМОЖЛИВО, оскільки це лише Ваше субєктивне бачення, яке не відображає реальності.
     Ось для цього й потрібен диференційований метод. 

В.Б.

Написано: 31.05.2010  20:36 Номер повідомлення: 46
      2Імперець. Шановний, на жаль не знаю Вашого імені, бачу що Ви добрий серфер глибинами Інтернету. Однак! Більшість серйозних, справді наукових праць в інтернет не викладується, щоб з ними ознайомитися треба піти до наукової бібліотеки, поїхати до центру і там почитати. Те що Ви знаходите не завжди, а фактично в основному, не відповідає дійсності. Посилання на Вікіпедію чи інші подібні сумнівні ресурси виглядає смішним і, щиро кажучи, не заохочує до дискусії з Вами. Чому? Тому що як можна дискутувати з Вами якщо Ви не знаєте базових основ історії періоду! От наприклад, Ви пишете що 2 млн. осіб знищених сталінським режимом є лише міфом. Добре наведіть аргументи цього, але при цьому згадайте й контраргументи. Лише тоді ми зможемо знайти приблизну правду, коли будемо мати на руках весь перелік аргументів "за та проти". А ще не забувайте є таке поняття як верифікація історіографічного джерела. Ви її проводили? Сумніваюся. Особисто, неодноразово ловив як російських, так і вітчизняних істориків, краєзнавців на тому, що вони перекручують джерела, надають їм свого прочитання. Класичний приклад (пане Петре не ображайтесь) праці славутчанина С.Ф.Ковальчука, де автор замість терміну "руська сіль" (сіль з теренів Руського воєводства) прочитав "російська сіль". В даному випадку бачимо просте не володіння фахом. Є й інші випадки, класичний тут киянин Згурський, який заради доведення своєї теорії "випадково" випустив з тексту джерела один рядок, який докорінно міняє суть документу. А це вже злочин. Таких випадків є маса якщо верифікувати праці з історії періоду сталінізму в СРСР. Отак от, пане Імперець.
     P.s. Ваша пропозиція застосувати диференційований підхід, виглядає цікавою, але.... не треба перекидати пропозицію на інших. Здається десь тут на форумі Ви вчили інших політології. Тож не будь те лінькуватим, а пошукайте що таке диференційований підхід і як він застосовується. Ба більше навіть підкажу літературку Вам. Є доволі цікаві праці Томського державного ун-ту періоду 1960-1970-х рр. А є ще праці проф. Яна Поморського та Єжи Матерницького. Почитайте і запропонуйте свою роботу.... але з використанням реальних архівних документів, а не сумнівних інтернет-ресурсів.
     P.s.s. Нагадую, що своїм листом не намагався вас якось принизити чи ще щось подібне зробити. Це лише спроба конструктивного діалогу з Вами. Сподіваюся на адекватну та кваліфіковану відповідь.

Konservator

Написано: 31.05.2010  22:10 Номер повідомлення: 47
IP: 95.134.234.80
Host: 80-234-134-95.pool.ukrtel.net
      Шановний ВБ!
     Незважаючи на те що Ви є знаний археолог-архивіст, Ви не те що не маєте базових знань про радянську епоху, Ви навіть те що трохи знаєте свідомо спаплюжуєте.
     1. Якщо Ви військових відносите до превілейованоного прошарку населення, то Ви зовсім не знайомі з їхнім способом життя. Трохи вищі оклади це була компенсація за переїзди, поїздки в відпустку за 8-10 тис. км, плата за більш високу ціну на товари першої необхідності і т. і. Є така приказка "Два рази переїхати - що один раз погоріти"
     2. На зубних лікарів на Далекому Сході був великий попит і платню вони отримували пристойну, але Ваша сім\’я чогось привязалась до Славути. Значить було до чого. На місці і камінь мохом обростає. І всеж таки нехай і через 10 років але квартиру Ви отримали. Цікаво скільки Вам вона обійшлась
     3. Цитата:"В госпіталь міста Славути потрапляє хворий солдат, ліків не знайшлося, а для того щоб відвезти вмираючого бійця до Хмельницького машини не знайшлося"
     Це Ваше повідомлення сівдчить про те що Ви є наглим брехуном. Якби життя солдата залежало від транспортування до іншої лікарської установи то його б відвезли куди треба реактивним літаком або танком. І ніколи військові, за такою дрібницею як машина, до партійних органів не звертались. В них було достатньо своїх будь-яких транспротних засобів щоб вірішити будь-яке питання. І якщо є інші випадки то оприлюдніть їх та доведіть, але тільки не брешіть. Скоріше за все місцева влада завжди зверталась до військових по допомогу - це беззаперечний науковий історичний факт. Тема кандидату для докторської. Але мабуть, як справжній історик - архивіст, все перекрутить.
     4. Цитата:"З наведених прикладів, яскраво видно, що оцінювати СРСР з точки зору обивателя - НЕМОЖЛИВО".
     Скажіть мені ну що за дурість плете науковець? Люба країна складається саме тільки з обивателів. Чи хіба автор цієї цитати не є обиватель? І саме через їх, обивателів, суб\’єктивне бачення створюються або руйнуються держави. І саме тому що обивателі в СРСР не знали що їх чекає в "світлому капіталістичному майбутньому" вони підтримали запроданців що керували розвалом спільного дому. Невже кандидати наук цього не знають? Чи вони тільки вміють сипати термінами в яких самі ані крихітки не тямлять. Сучасність для всіх є важким випрбуванням. Ніхто нікому не гарантує постійне сівтле завтра. Звичайно "диференційованим" брехунам і жополизам скрізь і завжди живеться добре, тут важко щось заперечити.

В.Б.

Написано: 31.05.2010  22:41 Номер повідомлення: 48
      2консерватор: 1. Загальне: наведені мною приклади, відповідають дійсності. Більш того свідки цих подій ще живуть в Славуті, в Дніпропетровську та Києві, окремі події описані в архівних документах (див. Архів МО РФ). Скажете, що то брехня теж? Добре, але який сенс брехні? Показати, що в СРСР все було погано? Хм, ніколи такого не казав. Був позитив, був й негатив. Потрібно лише тверезо подивитися на історію, відсторонитися від емоцій.
     2. Особисте: Лайливі ескапади, образи опонента - як це звично звучить в ваших вустах. Толерантність? Вміння розуміти та вислухати опонента? Це точно не до Вас. Складається враження, що під ніком консерватор знаходиться маленька ображена на Незалежну Україну людина, що ховає свою суть за безликим нікнеймом. Якщо Ви сподіваєтеся, що Ваш опонент перейде на лайливий тон, буде з Вами до посиніння сперечатися в тому хто кого сильніше образить.. то Ви не за адресою звернулися. Ні вступати в суперечку з Вами я не буду. Тому залишайтеся наодинці зі своїми нереалізованими мріями. Щасти Вам.  

Konservator

Написано: 31.05.2010  22:59 Номер повідомлення: 49
IP: 95.134.234.80
Host: 80-234-134-95.pool.ukrtel.net
      ВБ
     1. Цитата:"Показати, що в СРСР все було погано? Хм, ніколи такого не казав. Був позитив, був й негатив. Потрібно лише тверезо подивитися на історію, відсторонитися від емоцій."
     Приведіть приклади що підтверджують цю Вашу цитату з Вашого посту 45.

2. Я привселюдно вибачусь перед Вами якщо Ви доведете те що було сказано Вами щодо хворого солдата. Звичайно якщо Ви рахуєте себе великою людиною і у Вас є честь та гідність. А що стосовно щастя то я маю все що хочу. Майже всі мої мрії реалізовані. Так що на цей рахунок не хвилюйтесь.

В.Б.

Написано: 31.05.2010  23:41 Номер повідомлення: 50
      1. Див. пост.36.
     2. Щодо хворого солдата. Ситуація сталася в місті Славута на початку 1980-х. Було проведено розслідування. Винні були покарані. Джерело: матеріали розслідування збережені в МО РФ (оскільки батьки загиблого солдата написали скаргу до ЦК партії і вона розслідувалася військ.прокуратурою), підтверджені спогадами очевидців. Прізвища на жаль назвати не можу (закон є закон).
     Чи Вас задовольнила така відповідь?

Іван

Написано: 31.05.2010  23:46 Номер повідомлення: 51
IP: 194.44.98.78
Host: 194.44.98.78
      Имперец Номер повідомлення: 40

Историю менять можно. Просто ты, Иван, не знаешь как это делается. С технологией не знаком.

Історію не міняють, не знищують, її бережуть та вивчають. Історія - це НАУКА. А от для широкого загалу подають псевдо факти псевдо вчені. Щоби робити власні висновки необхідно самотужки вивчати архіви. Шановний Имперец, Ваше припущення, що ніби то я не знайомий із вказаними технологіями, попало точно в яблучко! У свій час я отримав освіту за спеціальністю "звязки із громадкістю", якщо не знаєте, то спитайте що це таке. Викладачі були зі світовим ім\’ям, щоб не подумали що вчився у "шарашкіній конторі". Попрацював за фахом досить плідно. Так що коли будете будувати свою імперію, звертайтесь, підскажу що до чого!

Konservator

Написано: 01.06.2010  09:49 Номер повідомлення: 52
IP: 95.134.39.96
Host: 96-39-134-95.pool.ukrtel.net
      Шановний ВБ
     Думаю що Ваш пост № 50 адресований саме мені.
     Ви питаєте чи задовольнила мене Ваша відповідь викладена в ньому?
     Відповідаю - НЕ ЗАДОВОЛЬНИЛА.
     ПРИЧИНИ.
     1. В моему посиланні до Вас № 47 я спираюсь на Ваші твердження викладені в № 45. То і давайте, якщо звичайно ви справжній чоловік, відповідь по суті, а не перепосилайте мене на пост 36. Такі прийоми, особисто я, сприймаю як ухилення від суті питання.

2. Я Вам ще раз наведу Вашу цитату з Вашого посту № 45: "В госпіталь міста Славути потрапляє хворий солдат, ліків не знайшлося, а для того щоб відвезти вмираючого бійця до Хмельницького машини не знайшлося, навіть не зважаючи на звернення до першого секретаря райкому партії. Є й інші випадки."
     Таке Ваше твердження я розцінюю, м\’яко кажучи, як провокативне, яке аж ніяк, на час існування ЗС СРСР, не відповідало дійсності. Стверджую, що в ті часи серед причин смертей військовослужбовців від відсутності ліків та відсутності транспорту НЕ БУЛО. Від інших причин були, серед яких: - неуважність з боку командування, - неуважность з боку медперсоналу, - важкість перебігу хвороби, - важкість травми. Але відсутность ліків та відсутність транспорту це голослів\’я щоб не сказати різкіше. Ваші слова "Було проведено розслідування. Винні були покарані." - це справедливо. Хоча є питання, але про це іншим разом.

Далі "Є й інші випадки".
     Невже я Вам, як науковцю, повіинен поянювати, що такі твердження під час полеміки не припустимі, це заборонено правилами доброго тону. Невже в Вашому науковому середовищі терплять людей які дозволяють такі висловлювання. Якщо терплять, то це не науковці.
     Такі твердження можна робити коли Ви вважаєте, що Ваш оппонент повний дурень. Ну що ж це Ваша справа.

3. Цитата пост 48: "під ніком консерватор знаходиться маленька ображена на Незалежну Україну людина". Це знову Ваше марення. Звідки Ви знаєте що я маленький ображений на Незалежну Україну? До чого це Ви написали? Я розцінюю це як істеричну реакцію неврівноваженої розбещеної людини на справедливу критику.

І на останок. Я дуже добре відрізняю чесного опонента від крутія, але толерантним до крутіїв я ніколи не був.

Бандерівець

Написано: 01.06.2010  12:24 Номер повідомлення: 53
IP: 95.134.73.11
Host: 11-73-134-95.pool.ukrtel.net
      Хроніка московської окупації: бандугруповання „партія регіонів” підготувала проект базового закону про мови

Бандугруповання „партія регіонів” підготувала проект базового закону про мови, який незабаром буде внесений до Верховної Ради.
     Його автором виступив голова фракції Партії регіонів у окупаціному парламенті Олександр Єфремов.
     Так Єфремов пропонує затверджувати в Кабміні словники української мови, а також довідник з правопису. Відповідно до чинного законодавства, нині Кабмін затверджує лише українській правопис.
     „Порядок затвердження словників української мови і довідників з українського правопису як загальнообов\’язкових довідкових посібників при використанні української мови, а також порядок офіційного видання цих довідників визначається Кабміном”, - зазначається в проекті.
     Також у проекті закону визначений перелік з 16 мов, які можуть вважатися регіональними.
     Це білоруська, болгарська, вірменська, гагаузька, ідиш, караїмська, кримськотатарська, молдавська, німецька, новогрецька, польська, ромська, російська, румунська, словацька й угорська.
     Законопроект наділяє правом впроваджувати регіональні мови місцеві ради всіх рівнів. Це можливо, якщо кількість носіїв мови на відповідній території складає не менш як 10% її населення.
     Якщо кількість носіїв мови є меншою за згадану цифру, заходи щодо її підтримки застосовуються за рішенням місцевої ради.

В.Б.

Написано: 01.06.2010  14:15 Номер повідомлення: 54
IP: 95.132.85.2
Host: 2-85-132-95.pool.ukrtel.net
      2консерватор: 1) Цікаво, цікаво, стільки експресії, стільки звинувачень, стільки намагання ну хоч якось образити свого опонента  ... Що ж, ви так досконало знаєте наукове середовище, вільно оперуєте термінологією від політології до методології історії та психології, що мені дуже кортить з Вами познайомитися.... То ж представтеся, не ховайтеся за ніком, не бійтеся на дворі не 1937 рік  ....
     2) Ну що ж пограємося у Вашу гру. Отже звинувачуючи інших у перекручуванні та інших смертних гріхах, треба подивитися, в першу чергу, на себе. Ось Ви пишете "Стверджую, що в ті часи..... того то й того то.... не було". Супер аргументація. А чому я маю вірити Вам, якщо Ви не вірите мені? Адже ми з Вами не знайомі...  Ви не навели жодного прикладу, жодного джерела.... а лише ефемерне "я стверджую..", так вибачте кожний на цьому форумі може сказати "я стверджую, що небо чорне, а земля прозора". ... Тож підкріпіть свою тезу документально, наведіть статистику по ЗС СРСР.
     Загалом більшість Ваших зауважень з постів № 47 та 52 базується на тому, в чому Ви мене звинувачуєте, а саме у бездоказовості...
     Але припиняю дискусію з Вами, оскільки не маю наміру вислуховувати особисті наїзди від якогось "консерватора". Отже захочете продовжити спілкування - навчіться толерантності, спробуйте отримати вищу освіту, а не "купити корочку", та приходьте на презентацію моєї книги яка невдовзі відбудеться в Славуті. Ось там в присутності інших задайте свої питання і свої контраргументи мені увічі. Бажаю Вам всього найкращого  

Гість69

Написано: 01.06.2010  15:00 Номер повідомлення: 55
IP: 95.134.223.201
Host: 201-223-134-95.pool.ukrtel.net
      А софісти-консерватори були є і завжди будуть суб\’єктивістами, скептиками, раціоналістами та індивідуалістами. Основою їхнього світогляду був вислів Протагора «Людина є міра всіх речей». Софісти вважали, якщо всі думають по-різному, то й істина в кожного своя, і уявлення про прекрасне й потворне в кожного своє, і взагалі всі поняття( в тому числі моралі!) відносні. Факт відносності всього — головна засада всього світогляду софізму. Якщо все відносно й залежить від суб\’єктивного смаку, що розуміється як єдиний критерій істинності, то виходить, що геть усе істинне...

Имперец

Написано: 01.06.2010  16:52 Номер повідомлення: 56
IP: 95.134.64.109
Host: 109-64-134-95.pool.ukrtel.net
      Уважаемый В.Б.
     Благодарю Вас, за лестную оценку моих скромных способностей. К сожалению не могу ответить, Вам, тем же.

В посте 45 Вы обратили внимание на пример военных, которые по Вашему утверждению, занимали некое привелигерованное положение в обществе того времени. Оставим их в стороне, как некорректный пример. Но ,Вы, почему-то совершенно не обратили внимания на, приведенные мной, примеры моих теток, семьи которых, не то что были целиком гражданскими, но и даже не шахтерскими. Это, несомненно, целиком корректный ход ведения дискуссии с Вашей стороны.

Дальний Восток - суровый край мужественных людей. Не буду Вас никуда отсылать. Скажу просто, несмотря на все постановления (а не указы) ЦК КПСС, мне лично, сильно хотелось, поскорей уехать оттуда. Такое желание, вероятно возникло от, тех самых, больших привелегий.

Ваш пример с семьёй молодых врачей мне не понятен. Что вы хотели этим сказать? Вызвать жалость к ним? Мне жаль их, несправедливо обойденных квартирой. Но квартиры же народу давали. Сами же пишите "Всі отримували квартири, а вони ні."
     Почему им 11 лет не давали квартиру я не знаю. Может им давали, но они отказывались, считая что следующая будет лучше? Не знаю, причин может быть много. Но главное в Вашем примере "Всі отримували квартири"

Пример с умершим солдатом, в том виде, в котором привели его Вы, есть, мягко говоря, неправда. Вы приведите сначала все факты полностью. А потом мы их обсудим.

Предпоследнее предложение в посте мне понравилось особенно. Поскольку, Вы, одним махом поставили под сомнение целесообразность народных выборов как таковых. По сути своей народ это кто? Обыватели. А точка зрения обывателей, по Вашим словам, не отображает реальности.

На пост 46 Благодарю Вас за предложение съездить в научную библиотеку. Но пожалуй воздержусь. Я считаю, что "Пироги должен печь пирожник, а сапоги тачать - сапожник". Я так понял, что Вы не смотрели ни статью о переписи, ни источниками на которые она ссылается. Насчет Википедии, я проверил закон Ома, закон Архимеда и законы Ньютона, все законы отвечают действительности. Не вижу повода не верить данному ресурсу. Тем более, что Вы, других ресурсов к рассмотрению не предлагаете.

На пост 50. Ответ не удовлетворяет. Потому, что новых фактов, которые привели к смерти, Вы, не привели.

Имперец

Написано: 01.06.2010  16:55 Номер повідомлення: 57
IP: 95.134.64.109
Host: 109-64-134-95.pool.ukrtel.net
      Гостю

Софи́сты (от др.-греч. σοφιστής — «умелец, мастер, художник, изобретатель, мудрец, знаток») — древнегреческие платные преподаватели красноречия, представители одноименного философского направления, распространенного в Греции во 2-ой половине V — 1-й половине IV веков до н. э. В широком смысле термин «софист» означал искусного или мудрого человека. Софистами иногда называют представителей древнекитайской школы имён (мин цзя) (Дэн Си, Хуэй Ши, Гунсунь Луна и др.).

Гість69

Написано: 01.06.2010  17:36 Номер повідомлення: 58
IP: 95.134.223.201
Host: 201-223-134-95.pool.ukrtel.net
      Ба, пан Імперець послався на "широкий сенс"! Але ж він є тотожнім поняттю "ЗАГАЛЬНОВИЗНАНИЙ", яке ваш однодумець "Консерватор" нещодавно заперечив у розділі: "Якою я хочу бачити Україну.." Підозрюю, що "Консерватор" та "Імперець"- одна й та ж сама особа..

Це до 5го ст до н.е. софісти були платними викладачами.. Згодом, вони перетворилися на банальних шахраїв, адже головною засадою вчення софізму було, є і залишається ВІДНОСНІСТЬ ВСЬОГО! Софізми — це міркування, засновані на навмисному порушенні законів логіки, на вживанні помилкових аргументів. З цим, я думаю, шановний "Імперець-Консерватор" сперечатися не буде???

Konservator

Написано: 01.06.2010  18:51 Номер повідомлення: 59
IP: 95.132.144.69
Host: 69-144-132-95.pool.ukrtel.net
      Гість69
     Казав собі не спілкуйся більше з гостями, а тим більше якщо вони 69. Але ж бачиш не забувають.
     1. Ну добре цитата п. 58:"Ба, пан Імперець послався на "широкий сенс"! Але ж він є тотожнім поняттю "ЗАГАЛЬНОВИЗНАНИЙ". Ну як Ви легко кидаєтесь поняттями. Для чого Ви наражаетесь на критику?
     Наведіть мені, будь ласка джерело, яке підтвердить тотожність двох понять "широкий сенс" та "загальновизнаний". Чи якийсь словник, чи приклад тексту якогось автора. Я знаю що коли кажуть про "сенс", то він або є, або його немає. Я не можу собі уявити щоб "сенс" був широким, вузьким, глибоким, мілким, червоним чорним чи білим, чи ще мав би якусь якісну ознаку. Тільки не тікай від відповіді Гість69. Поясни мені. Я цього не знаю.
     За термін "загальновизнаний" я вже казав.

2. Цитата: "до 5го ст до н.е. софісти були платними викладачами.. Згодом, вони перетворилися на банальних шахраїв, адже головною засадою вчення софізму було, є і залишається ВІДНОСНІСТЬ ВСЬОГО! Софізми — це міркування, засновані на навмисному порушенні законів логіки, на вживанні помилкових аргументів. З цим, я думаю, шановний "Імперець-Консерватор" сперечатися не буде???"
     Дійсно не можу з Вами не погодитись. Якщо Вам не важко спробуйте передивитись наші з Вами діалоги. І вкажіть де та хто вживає засоби софістики

3. Цитата: "Підозрюю, що "Консерватор" та "Імперець"- одна й та ж сама особа"
     Ні. Ви не вгадали. Це двоє різних людей, але дуже близькі за духом та поглядами.

Konservator

Написано: 01.06.2010  19:46 Номер повідомлення: 60
IP: 95.132.144.69
Host: 69-144-132-95.pool.ukrtel.net
      Шановний ВБ
     1. Я менше всього хотів Вас образити. Якщо Ви мою мій коментар на Ваші репліки сприймаєте як образи, це Ваша справа. Але це тільки є зайвим свідченням того що я правий.
     2. Я дуже добре Вас знаю, а зараз пізнав ще краще, і тому знайомитись з Вами у мене немає ні найменшого бажання. А що до того що на дворі не 37 рік, то це зайва дурниця, навіть не хочу про це говорити.

3. Гратись в ніяку гру я з Вами не збираюсь. Побачив людину яка вважає що вхопила Бога за бороду… Наслідки Ви читали.

4. Припинити дискусію зі мною Ви погрожували ще вчора, але чомусь цього не зробили. Тих людей які не тримають свого слова я не поважаю. Продовжувати спілкуватись з Вами я не хочу, а Ваші поради мені - це соплі дворового хлопчиська. Ваша книжка, як і сфера вашої діяльності мене не цікавить, тому на презентації Ви не будете мати щастя мене бачити. Продуктивного діалогу не вийшло. Живіть з миром.

Писати і відповідати на форумі можуть всі відвідувачі сайту.
Всього відповідей у темі: 182
Зараз на сайті: 
СТОРІНКA:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  

І'мя (обов'язкове поле):  

Відповідь (обов'язкове поле):  
(Будь-ласка, не повторюйте одне й теж в різних темах.)

2 + 1 + 2=    (обов'язкове поле)

Адреса електронної скриньки  

Розробка та дизайн: VG
м.Славута 2002-2010 рр.